Kuusamontie 65, 98900 Salla

Urpela Karoliinaruotsin tuki

pakollisista kursseista

– koulukohtaisista syventävistä ja soveltavista kursseista

Teemaopinnot ovat eri tiedonaloja yhdistäviä opintoja. Ne eheyttävät opetusta ja kehittävät opiskelijoiden taitoja hahmottaa ja ymmärtää yksittäistä oppiainetta laajempia kokonaisuuksia. Teemaopintojen keskeisenä tehtävänä on tarjota mahdollisuuksia usean eri oppiaineen tietojen ja taitojen yhdistämiseen ja soveltamiseen.

Taiteiden väliset kurssit ovat eri taiteenaloja yhdistäviä opintoja. Kurssien tehtävänä on laajentaa ja eheyttää musiikin, kuvataiteen ja opetussuunnitelmassa päätettävien mahdollisten muiden taideaineiden opetusta. Taiteiden väliset kurssit tarjoavat mahdollisuuksia laaja-alaisille ja teemallisille kokonaisuuksille perustuvalle taideoppimiselle. Opinnot vahvistavat kulttuurisen tiedon ymmärtämistä ja arvottamista omassa elämässä. Kursseilla tuotetaan ja tulkitaan kulttuuria eri taiteenaloille ominaisilla tutkimisen tavoilla. Opintojen tehtävänä on vahvistaa opiskelijoiden toimijuutta ja osallisuutta omassa elinympäristössä, yhteiskunnassa ja globaalissa maailmassa.

Lisätietoa opinnoista ja opiskeluvaihtoehdoista on esitelty opinto-oppaassa.

Itsenäinen opiskelu ja verkko-opetuskurssit tarjoavat Sallan lukion opiskelijoille mahdollisuuden monipuolistaa kurssivalikoimaansa, syventää tietojaan jossakin tietyssä oppiaineessa tai opiskella sellaista oppiainetta, joka ei ole Sallan lukiossa tarjolla. Lisäksi opiskelija voi suorittaa kurssin itsenäisesti tai verkko-opiskeluna, jos se ei hänen opintosuunnitelmaansa muutoin kolmen vuoden aikana mahdu.

Lupa kurssin itsenäiseen suorittamiseen ja verkko-opiskeluun voidaan myöntää hakemuksella (lukioasetus 4 § 2 mom). Luvan myöntää lukion johtaja.

Mikäli opiskelijalle myönnetään lupa suorittaa verkkokurssia esimerkiksi e-lukiossa niin, että koulu maksaa kurssimaksun, hän sitoutuu suorittamaan kurssin. Mikäli kurssi keskeytyy esimerkiksi poissaolojen vuoksi, opiskelijan on maksettava kurssimaksu itse.

Haluatko opiskella lukiotutkinnon?

* aikuislinjan kurssimäärä on 44 kurssia. (alle 18-vuotiaana aloittaneella kurssimäärä on 48 kurssia)

* kurssit muodostuvat pakollisista ja syventävistä kursseista.

* opiskella voit joko verkkokurssilla E-lukiossa tai lähiopetustunneilla Sallan lukiossa.

Onko sinulla jo toisenasteen tutkinto ja haluat osallistua ylioppilastutkinnon suorittamiseen?

* aikuislinjalla voit opiskella niitä aineita, jotka aiot yo-kirjoittaa.

* voit itse päättää montako kurssia tarvitset; kaikki aineen pakolliset ja syventävät vai vähemmän?

Ylioppilastutkinto

* voit ilmoittautua yo-tutkinnon suorittamiseen, kun olet suorittanut kirjoitettavasta aineesta pakolliset kurssit tai sinulla on muu toisen asteen tutkinto.

* valitse vähintään neljä kirjoitettavaa ainetta, joista äidinkieli on pakollinen aine ja yhden aineen on oltava A-tasoinen.

* vuodessa on kaksi ylioppilaskirjoitusajankohtaa, kevät ja syksy.

* kevään kirjoituksiin ilmoittaudutaan marraskuussa ja syksyn kirjoituksiin toukokuussa.

Sähköpostiosoiteetunimi.sukunimi@salla.fi

Urpela Karoliinaruotsin tuki

– pakollisista kursseista

Sähköpostiosoite             etunimi.sukunimi@salla.fi